IPPYS MAGAZINE . 18 Mei 2020 . 0 comments

Zo breng je een Scandinavische stijl in jouw tuin

Scandinavisch wonen is erg populair en deze stijl breng je heel eenvoudig naar je balkon, terras of tuin. Want hoe heerlijk is het om net als de Scandinaviërs onder je overkapping bij een knapperend haardvuurtje te zitten? Helemaal hygge zoals de Denen zouden zeggen!

Verzorg de basiselementen
Een kale tuin of terras tover je met een paar mooie basiselementen snel om in jouw droomplek. Denk aan een mooie schutting, een pergola met fraaie hangplanten, vlonder of nieuwe bestrating.

Nieuw is trouwens niet altijd nodig, soms is een laagje beits of verf al voldoende om een frisse basis te maken. De winters in Scandinavië bestaan voornamelijk uit koude en donkere dagen. Om dit te compenseren gebruiken zij in hun styling veel wit en krijtachtige kleuren, zoals antraciet en lichtgrijs.

Kies de juiste materialen en planten
Onze noorderburen maken ook veel gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en beton. Combineer dit met items van riet, bamboe, wol, linnen en ijzer of staal en je hebt de Scandinavische stijl te pakken. Denk bijvoorbeeld aan rieten stoelen, wollen plaids, vachtjes en stoere houten tuinmeubelen of stalen designstoeltjes bij de tafel. Hoge riet- en grassoorten, varens en bosvruchten zie je veel in Scandinavië. Zet ze in mooie hoge potten bij elkaar en je hebt een echte eyecatcher!

Altijd naar buiten
In Scandinavië houden ze van buiten zijn. Zodra het een beetje zacht weer is, pak je je vest of een plaid  en maak je het buiten gezellig. Omdat de Scandinavische en Nederlandse zomers niet altijd even warm zijn, zijn een overkapping en tuinhaard heel fijn. Zo kun je altijd buiten zitten, zelfs als het regent. En als de zon volop schijnt, heb je meteen een beschut plekje in de schaduw. Heb je een buitenkeuken, dan ben je helemaal een geluksvogel! En met een barbecue of dienblad vol lekkers is het ook prima buiten eten!

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden*

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »