THIRZA KLUEN . 02 Juli 2018 . 0 comments

Een half jaar later...

En zo zijn we alweer een half jaar eigenaar van IPPYS woondeco… Zes hele maanden zijn omgevlogen. Tijd voor reflectie, want hoe is het eigenlijk om een woonwinkel te hebben?

Toen dit op ons pad kwam zijn we er iet wat naïef, maar vol enthousiasme ingesprongen. Met nog geen enkele ervaring in het hebben van een webshop, maar wel met gezond verstand. Zowel Sanne, als ik, hebben beide een creatieve én communicatie achtergrond. Dus we weten wat erbij komt kijken om iets aan de man te brengen. Ken je doelgroep, wat zoekt je doelgroep en wat zijn de trends en ontwikkelingen? Sluit wat wij bieden aan op de behoefte van onze klant? Beiden hebben we affiniteit met interieur en styling, maar je ‘vak’ ervan maken is wel even iets anders.

Zo duiken we regelmatig in ons ‘systeem’ om te kijken wie onze doelgroep is. En het gekke is, daar is moeilijk een pijl op te trekken. Geografisch gezien worden er bestellingen gedaan van Moddergat (jaja, hoog boven in Friesland) tot Waasmunster in België. Qua producten en merken is het ook heel divers. Soms is ineens Hübsch waanzinnig populair en vliegen de ronde eetkamertafels en eiken wandladders de deur uit. En dan is het vrolijke melamine servies van Rice niet meer aan te slepen. Bloomingville is ook een gewild merk en voor velen wat bekender. We verkopen regelmatig een mooi vloerkleed of kussen van dit mooie merk. Maar, we kunnen wel met zekerheid zeggen dat het Nordic Sea servies van Broste toch met stip op één staat. We zien in onze statistieken dat daar het meest op gezocht wordt. Of de hangstoelen Lot en Egg van Broste zijn gewild. Al realiseren we ons ook dat een aankoop daarvan niet over één nacht ijs gaat.

Daarnaast willen we natuurlijk zoveel mogelijk inspiratie op interieurgebied delen. Want dat is immers ook iets wat onszelf blij maakt. Mooie, gestileerde foto’s waaruit je ideeën kunt opdoen. Zo hebben we de beschikking over geweldig mooie beeldbanken van onze merken, maar we gaan graag zelf aan de slag. Wanneer er nieuwe producten binnenkomen, nemen we het mee om het in een bepaalde setting te (laten) fotograferen. Recent hebben we glazen voorraadpotten (met kurk deksel en houten deksel) in de keuken op beeld gezet. En ook de houten snijplank van Bloomingville. We doen er iets in, we leggen er andere producten naast, om zo te laten zien hoe groot iets werkelijk is en wat je ermee kunt doen.

En wellicht heb je het meegekregen, we werken samen met Huisgeluk om een breder palet op interieurgebied te bieden. Zij is professional op het gebied van styling en geeft advies wanneer je je huis eens een goede opfrisbeurt wilt geven. Schroom niet om eens contact met haar op te nemen, wie weet! Houd onze social media kanalen (insta en Facebook) in de gaten, daarop posten we regelmatig aansprekend beelden!

Inspiratie dus. Maar ook functioneel, want het is heel belangrijk om het formaat te zien. Pas dan kun je ook de waarde inschatten van het product. Het enige waar je tegenaan loopt met een webshop is het ‘voelen’. Hoe voelt het materiaal en hoe oogt de kleur in het echt? Ook al hebben we prachtige, waarheidsgetrouwe foto’s van onze leverancier, ieders beeldscherm staat anders afgesteld, dus kan de kleur anders overkomen. Dat luistert nogal nauw.

We hebben daarom dan ook besloten om onze producten zo af en toe in real life te tonen. De primeur is op zondag 8 juli op de Hippiemarkt in Lelystad. We zijn ontzettend benieuwd hoe dat is! We hebben een productenlijst gemaakt (want je kunt niet alles meenemen) en een marktaanbieding samengesteld (houd Insta en Facebook in de gaten). Eigenlijk mag ik het nog niet verklappen, maar bij elke aankoop krijg je een toffe strandtas van IPPYS erbij. Zo handig voor in de vakantie straks!

Kom vooral langs als je in de buurt bent. We staan op standnr: 146 en zouden het ontzettend leuk vinden om eens fysiek met jou, onze klant, te praten. En te horen waar jij naar op zoek bent in je interieur bijvoorbeeld.

Na dit half jaar durf ik met zekerheid te zeggen: wij gaan door met IPPYS! Het is een fantastische wereld waarin we ons bevinden, we worden er heel blij van. Ik hoop jullie ook!

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden*

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »