NINA . 02 Juli 2018 . 0 comments

Favoriete hoekje

Ik heb iets met hoekjes. Gezellige, sfeervolle hoekjes. Hoekjes waarvandaan ik de kamer van nèt een andere kant kan bekijken. Onlangs heb ik weer zo’n hoekje gecreëerd; comfortabele stoel tegen de muur, grijze kussentjes erin, metalen mandjes op de grond, grote spiegel erbij en een groene plant in een toffe bloempot om het geheel nog wat op te fleuren. Momenteel mijn favoriete hoekje.

Hoewel ik in een huurhuis woon, doe ik er alles aan om er ‘mijn huis’ van te maken. En dat lukt best aardig, onder andere met leuke woonaccessoires en nieuw meubilair. Vriendlief vindt het vaak maar onzin, ‘dat kopen we wel als we een eigen huis hebben’ zegt hij dan. Ik luister daar eigenlijk niet echt naar; want als het hier leuk staat, dan vind ik er toch ook wel een plekje voor in het nieuwe huis?

Opvulling van de ruimte
Onlangs heb ik weer zo’n gezellig hoekje ‘samengesteld’. En gelukkig dat ik ermee ben! Achter ons tv-meubel hadden we wat loze ruimte; al maanden wist ik niet wat ik ermee aan kon. Best zonde want het was al met al toch zeker twee vierkante meter. Een prima ruimte om nog iets mee te doen! Zo gezegd zo gedaan en even later was mijn hoekje daar. Meubels schuiven, woonwinkels langs, webshops doorspitten; trek er een zaterdag voor uit en je bent sneller klaar dan je denkt!

Combineer industrieel met hout
In mijn favoriete hoekje combineer ik verschillende stijlen. Ik ben persoonlijk fan van de industriële look, maar wil niet dat het too much wordt. Anders ben ik bang dat het al gauw als een loods voelt, in plaats van een thuis. Daarom combineer ik de industriële look graag met houten accessoires die het geheel wat warmer maken. Deze metalen mandjes van Hübsch vind ik bijvoorbeeld fantastisch, maar ik zou er dan wel iets van hout naast of ín zetten; denk aan deze snijplank van Bloomingville (nieuw in ons assortiment!), dit toffe windlicht van Broste – enne, die hoeft echt niet per sé in de tuin te staan hoor – of deze robuuste wandplanken, wederom van Hübsch.

Steeds vaker zie ik dat ook de merken deze combinatie van industrieel en hout maken. De rotantrend  bijvoorbeeld is echt iets voor de hout-liefhebbers. Rotan komt van de gelijknamige rotanpalm, het is een lange liaan die ze uit de tropen halen. Absoluut niks industrieels aan dus. Tenzij je er een kleurtje aan geeft! Deze grijze rotan stoel van Bloomingville en deze zwarte rotan loungestoel van Hübsch passen wat mij betreft bijvoorbeeld perfect in een industrieel (maar ook warm!) interieur.

Maar eens even over nadenken of één van deze twee exemplaren de huidige stoel in mijn favoriete hoekje kan vervangen… ;-)

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden*

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »