NINA . 30 April 2019 . 0 comments

Geven is leuker dan ontvangen

Natuurlijk ken ik mijn moeder goed. En ik weet ook heus wel waar ze van houdt; op haar verjaardag overspoelen we haar meestal met kaarsjes, drop, koeienprint (op… whatever) en zo’n beetje alle producten uit de lavendel-serie van Kneipp. Maar Moederdag… Dat is toch anders.

Ik wil dan graag iets ‘speciaals’ geven, een kleinigheidje waar op de een of andere manier veel waarde aan zit, of waar ik een persoonlijk verhaal aan kan koppelen. Oh ja; en dan zit ik met het ‘luxe probleem’ dat ik óók nog een hele lieve schoonmoeder heb die evengoed iets moois verdient!

Schoonmoederdag

Mijn vriend en ik hebben ‘Moederdag’ jaren terug al omgedoopt tot ‘Schoonmoederdag’. We proberen op deze dag altijd even langs te gaan en iets leuks, liefs of moois te geven. Dat laatste is elke keer een uitdaging; waar we voorheen vaak gingen voor de ‘standaard’ (ja, sorry) bos bloemen, hebben we het vorig jaar anders gedaan met een persoonlijk cadeau. Het bleef simpel hoor (lees: een Tony Chocolonely-reep met boodschap en een sleutelhanger met eigen foto), maar ze vonden het leuk!

Helaas schudden we die creativiteit niet ieder jaar opnieuw uit onze mouw en dus zitten we nu weer met hetzelfde probleem: wát geven we onze (schoon)moeders dit jaar?

Interieur

Mijn schoonmoeder is onlangs verhuisd en houdt van stijlvolle, vaak landelijke, accessoires zoals vaasjes, potten, lijstjes en andere ‘frutsels’ – waar ze overigens al héél veel van heeft. Haar stijl is heel herkenbaar; sinds Sanne en Thirza IPPYS hebben overgenomen zie ik regelmatig nieuwe aanwinsten voorbij komen waarvan ik denk: dat is écht iets voor mijn schoonmoeder! Zoals Bloomingville, maar ook Hübsch. Mijn eigen moeder is wat dat betreft iets lastiger in een hokje te plaatsen; ze woont al jaren in hetzelfde huis, maar is flink aan het renoveren en ‘pimpen’ (doet ze allemaal zelf, chapeau!). Ik heb haar ooit mooie mokken van de Esrum-serie van Broste Copenhagen gegeven, die ze nog nooit gebruikt heeft (‘daar zijn ze te mooi voor’, zegt ze dan). Dus nee, Broste servies is wellicht niet de beste keuze geweest, maar één ding is zeker: beide moeders houden van hun huis, interieur en sfeer.

Een leuk idee: een vloerkleed van Bloomingville!

Een ander leuk idee, is om een Bloomingville vloerkleed voor mijn schoonmoeder te bestellen. Een super leuk cadeau om weg te geven, al denk je er misschien niet direct aan. Wij weten als geen ander hoe groot de impact van een vloerkleed voor de woonkamer (of andere kamer) kan zijn. Vloerkleden groot of klein; er is volop keuze.

Het komt éxtra goed uit dat we met IPPYS dit jaar allemaal leuke Moederdag-pakketten hebben samengesteld. Servies (niet voor die van mij dus), kaarsen, mooie producten van OCKSÅ... En je kunt natuurlijk ook zelf een pakket samenstellen! 

Ik heb mijn keuze al wel gemaakt. Maar… Die hou ik nog even voor me, voor het geval de twee dames deze blog van tevoren lezen. Fijne Moederdag!

A blog about

Cadeau, mama, moeder, moederdag

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden*

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »