SANNE . 23 Mei 2019 . 0 comments

Gluren bij de buren

Mijn man ging op studiereis naar IJsland en ik mocht mee. Jeej! Hartstikke tof natuurlijk, maar ik zei niet direct ja. Ik wilde eerst dat alles goed geregeld was voor onze meiden. Oma kwam en met wat extra hulptroepen was het dan toch geregeld! We gingen! Natuurlijk had ik me voorgenomen om ook met de IPPYS-bril op te gluren bij onze Scandinavische buren.

 Dus, tussen de activiteiten en bezoeken door, keek ik goed om me heen.

Het begon al bij de eerste stop, de toeristische trekpleister: the Blue Lagoon. Ontstaan uit geothermisch verwarmd zeewater is het heerlijk relaxen bij deze lagune. We dobberden in het warme water en hadden het idee dat we heel ‘gezond’ bezig waren. Met een of ander maskertje en een smoothie in de hand. Net als alle andere toeristen waarschijnlijk. In het restaurant en de kleedruimtes viel de Scandinavische stijl meteen op. Alles mooi ‘sober’ vormgegeven met hout en steen. Mooie materialen, stijlvol servies en prachtige verzorgingsproducten. Zo zien we het graag!

Cultuur en interieur proeven

In de dagen die volgden bezochten we de Golden Circle met de prachtige waterval Gullfoss, die in twee grote trappen naar beneden stort en natuurlijk verschillende geisers. Want, ja dat hoort natuurlijk als je naar IJsland gaat. Heel bijzonder is het wel, als er met veel geweld een enorme fontein ontstaat vanuit de natuur. Die iedereen natuurlijk op de gevoelige plaat vast wilde leggen.
Tijdens de lunchpauze vlakbij kon ik mooi even het interieur bekijken. Op IJsland is het natuurlijk veel kouder dan bij ons, en dat zie je terug in het interieur. Waar bij ons de picknickkleden al tevoorschijn komen, liggen de IJslanders op een dierenhuidje of onder een fraai wollen kleedje op de bank. Wel eentje met een toffe print en in mooie wit, blauw- en grijstinten.

Herkenbare stijl

Uiteraard hebben we ook gewinkeld. Het was wel een beetje troosteloos, koud en regenachtig. Jammer. Maar het overdekte winkelcentrum maakte veel goed: lekker warm! Naast wat modewinkels, supermarkten en horeca waren er ook een paar winkels met woonaccessoires.
Andere merken dan die wij verkopen, maar een herkenbare stijl. Veel vazen en servies, veel blauw en groen, gecombineerd met rotan, bamboe en jute. En vooral veel kaarsen en warme kleedjes. Duidelijk ingesteld op wat druilerig en koud weer. Een beetje gek was het wel, maar ik heb al wel inspiratie opgedaan voor de komende winter.

Stijlvolle chocola

Als ik alles op zou noemen wat we hebben gedaan, zou dit een heel lang verhaal worden. Dat doe ik dus niet, maar ik ben absoluut een ervaring rijker. En stiekem zou ik bij IPPYS ook wel heel graag de chocola verkopen die ik op de luchthaven heb gekocht. Een authentiek IJslands product met een heel hippe vormgeving. Te mooi om op te eten…en heel leuk om cadeau te geven!

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden*

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »