SANNE . 02 Juli 2018 . 0 comments

Jouw keuken, de centrale plek in huis

Keukens zijn steeds vaker dé centrale plek in huis. Of het nu een aparte woonkeuken, een open keuken met kookeiland of een knus hoekje betreft: de keuken staat synoniem voor gezelligheid. En toch besteden we er qua aankleding minder aandacht aan dan aan bijvoorbeeld de woonkamer. Gek toch?

Als ik naar mijn eigen keuken kijk, dan heb ik de apparatuur met zorg uitgezocht en ook de kastjes en de greepjes. Maar verder kan het soms best een rommeltje zijn. En al heb ik wel mooie planken en schalen…de afwas staat soms breed uit op het aanrecht en hier en daar slingeren de telefoonopladers in het rond.

Natuurlijk probeer je de afwas meteen in de vaatwasser te zetten, maar dat lukt niet altijd. Of je hebt geen vaatwasser, dat kan ook. Enfin, mijn punt is: het aanrecht staat snel vol, is daardoor rommelig en dat is zonde. En als je vanuit je woon- of eetkamer naar deze chaos kijkt, ziet je keuken er een stukje minder gezellig uit. Daarom ben ik gek op mooie potten op het aanrecht, voor de koffie, thee en koekjes bijvoorbeeld. Liefst dezelfde, of bij elkaar passend, zoals de potten van Hubsch. Dat geeft rust en staat stijlvol. Daarnaast heb ik leuke bakjes - wat leuk is, verschilt per persoon natuurlijk-, voor al het rondslingerende spul, zoals opladers, pennen, losgeld… Deze staan ook bij elkaar en vormen daardoor een geheel. De afwas die nog op het aanrecht achterblijft zet ik in een soort bak en dat oogt opgeruimd en de broodplank klop ik na het ontbijt direct af, zodat de kruimels me niet storen. Tenminste, dat is het idee. En bij ons mogen de kinderen wanneer ze zin hebben zelf een stuk fruit pakken en daarom ligt dat voor het ‘grijpen’. Ik heb daarvoor twee mooie schalen van Broste aangeschaft, dus ook zonder de appels en peren ziet het er nog steeds mooi uit.

Als je geen kastjes boven het aanrecht hebt, kom je soms ruimte te kort. Een wandrek of plank kan uitkomst bieden. Zet er servies in of op. Een mooie set van House of Rym of alleen een opvallende suikerpot. En kies voor groen. Bruikbaar groen, zoals munt of kruiden, of decoratief groen. Een paar mooie plantjes bij elkaar bijvoorbeeld. Of pak uit met een mooie grote plant op het kookeiland. Echt een eyecatcher, in een mand of pot van Broste.

Tekeningen, verjaardagskaarten en andere leuke dingen om te bewaren hang ik aan een wandbord in de keuken. Je hebt ze in alle soorten en maten, van metaal en hout. Zoals het metalen wandrek van Bloomingville. Ook kun je een muur of deur schilderen met magneet en/of krijtverf in de kleur die jij wilt, passend bij jouw interieur. Je kunt er van alles opplakken en opschrijven. Zo heb je al snel een stijlvolle en gezellige keuken!

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden*

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »