SANNE . 02 Juli 2018 . 0 comments

Lentekriebels

Eindelijk is het lang verwachte lenteweer dan echt gekomen. Heerlijk die zon op je gezicht! Het laat ons meteen die koude en vooral natte dagen vergeten.

De wind is nog wel fris, maar de zon maakt veel goed. Tenminste bij mij werkt dat zo! Het betekent vaak wel direct: ramen lappen en stofzuigen, want je ziet werkelijk alles. Maar ook dat is leuk om te doen, lekker een flinke opfrisbeurt.

Naast het schoonmaken, begint het grote opruimen. Alles krijgt weer een nieuwe plek en mooie opbergers, zoals de manden van Hubsch, zorgen voor een opgeruimd gevoel. Maar ook nieuwe accessoires doen hun entree. Waar in de winter vooral de vachtjes en lichtjes de boventoon voeren, vraagt de lente vooral om frisse kleuren. Bij ieder seizoen probeer ik toch wel af te wisselen. Soms tover ik iets uit de schuur tevoorschijn, dat nu juist weer leuk te combineren is. Of ik varieer met wat nieuwe kussentjes en een ander kleed. Mijn zithoek ziet er direct anders uit en is echt lenteproof! 

Bij de lente hoort natuurlijk ook een mooi boeket bloemen. Ik zelf ben erg fan van de tulp. Een mooie bos tulpen mag dan ook niet ontbreken, roze, paars of wit. Ik vind het allemaal mooi. Natuurlijk in een prachtige vaas. Bijvoorbeeld de groene vaas Dots van Broste Copenhagen. Buiten geniet ik erg van alle opkomende bloemen langs de wegen, de veelal gele en paarse voorjaarsbloeiers. Ook staan deze mooi in eigen huis of tuin. Of heb je misschien een veranda? Zet een mooie schaal blauwe druifjes of narcissen op tafel: succes gegarandeerd! Ook is het leuk om bollen (bijv. hyacinth of narcis) in wol te wikkelen en in een schaal of pot neer te zetten. Dan kies je gewoon een leuke kleur wol (of bijvoorbeeld jute) en het ziet erg superleuk uit!

Tot slot zal niemand ontkennen dat het heerlijk is om na je voorjaarsschoonmaak lekker in de zon te zitten met een lekker drankje of kopje thee. Natuurlijk in stijl geserveerd, in bijvoorbeeld een glas van Broste Copenhagen of een leuke beker van Rice. Genieten!

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden*

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »