NINA . 15 November 2018 . 0 comments

Licht uit, spot aan

Als je het mij vraagt, is een huis pas echt ‘gezellig’ wanneer de verlichting on point is. En dat is vaak best een opgave; niet alleen moet je je verdiepen in de stijl die je met de verlichting wilt uitstralen, maar óók de hoeveelheid licht, de kleur van het licht en de grootte van de complete lamp neem je mee in je besluit. En de plek natuurlijk!

hang je de lamp bijvoorbeeld aan het plafond, schroef je ‘m aan de wand of kun je nog wel wat licht op tafel gebruiken? Verdiep je je eenmaal in alle mogelijkheden, dan schat ik in dat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Ik niet tenminste! Er zijn zó veel stijlen, kleuren en formaten... Waar moet je beginnen?

Elk huis haar eigen licht

Vaak zijn er in de woning al speciale lichtpunten aangebracht, bijvoorbeeld door de vorige bewoners van het huis. Handig, want je hoeft daar alleen een nieuwe lamp op te hangen. Maar soms is het juist niét handig; want wil je op die specifieke plekken überhaupt wel een lamp kwijt? Voorbeeld; een mooie hanglamp boven de zithoek is vaak de wens, maar wat als jij de zithoek ergens anders wilt installeren dan de vorige eigenaars dit hebben gedaan? Dit is op te lossen door de lichtpunten of stopcontacten te verplaatsen, maar vind je dat teveel gedoe (begrijpelijk) dan kun je uitwijken naar plan B: in plaats van een hanglamp op de ‘verkeerde’ plek, schroef je gewoon een mooi wandlicht op de muur naast de bank! Problem solved.

Combineren tot je een ons weegt

Als je er op let, zie je dat best veel mensen toch vaak bij de standaard hanglampen blijven ‘hangen’ – toepasselijk ;-). Zelf ben ik er voorstander van om diverse soorten lampen met elkaar te combineren. Wandlampje hier, tafellamp daar… Breng je op verschillende hoogtes in de woning lichtpunten aan, dan creëer je een afwisselend en speels effect. Een klein lampje ergens halverwege de muur, of bijvoorbeeld juist heel hoog, zorgt soms voor een compleet andere sfeer in huis. Test maar uit!

Schakel een expert in

Kortom: verlichting is de basis van je huis. En een slechte basis komt de rest van je interieur ook niet ten goede. Daarom is het ook zo belangrijk dat je echt goed over verlichting nadenkt en niet ‘zomaar’ wat ophangt. Vind je dit zelf lastig, dan is het een goed idee om een professional in te schakelen; een interieurstylist die bij je langskomt en alle mogelijkheden met je bespreekt. Mocht je het willen, dan kunnen wij je met zo’n styliste in contact brengen!

Nieuw assortiment

Nu de winter echt in aantocht is en we weer massaal naar binnen gaan, willen we het ook in huis weer gezellig maken. Dat merken we ook bij IPPYS woondeco; de plaids, kaarsen en lampen worden veel gekocht. Om jullie in de zoektocht naar de juiste verlichting te helpen, hebben we ons assortiment lampen onlangs flink uitgebreid.

Je vindt alle nieuwe hanglampen, wandlampen, tafellampen, kaarsen en fakkels van IPPYS woondeco online. Alles voor een sfeervol huis!

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden*

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »