SANNE . 02 Juli 2018 . 0 comments

Naar buiten

Ik ben erg gek op de knusse winterperiode. Waarin het buiten koud en donker is en binnen de kaarsjes en de haard branden. Maar stiekem word ik nog vrolijker van de lange lichte voorjaarsdagen. Dat je ’s ochtends wakker wordt van de zon die naar binnen schijnt en dat het nog steeds licht is als je uit je werk naar huis rijdt. Als het even kan, speelt mijn avond zich daarna ook buiten af.

Na het eten - dat we nu nog niet buiten doen, maar in de zomer wel - wat drinken in de tuin en gezellig even bijkletsen. Als je buiten zit is het nadeel wel dat je verder moet lopen voor wat drinken en versnaperingen. Tenminste - als je geen buitenkeuken hebt. Persoonlijk vind ik het altijd onhandig om steeds heen en weer te lopen, helemaal als ik visite heb. Dus loop ik liever met een plateau of dienblad. Daar zet ik dan zoveel mogelijk glazen en lekkernijen op. Het werkt overigens niet altijd, want de schaaltjes met lekkers moeten geregeld bijgevuld worden…

Groot of klein
Natuurlijk maakt het niet uit hoe groot of klein je tuin is. En of je überhaupt een tuin hebt of juist een fijn balkon of terras: als jij je maar happy voelt buiten. Een gezellig plekje om te zitten is de basis, zoals een lekkere loungebank. Deze kun je dan weer aankleden met extra kussens van bijvoorbeeld House of Rym. Heb je bijvoorbeeld een veranda, dan kun je gemakkelijk een krukje van binnen even naar buiten verplaatsen. Het blijft immers mooi en droog. Het krukje Nola van Broste is echt top als extra zitplek, want je klapt het gemakkelijk dicht en daardoor neemt het weinig plek in. Het voelt daardoor een beetje als luxe kamperen.

En om dicht bij dat thema te blijven: wie is er niet opgegroeid met fakkels op de camping? Wij hadden ze altijd bij ons. Handig voor als het donker werd.

Tegenwoordig zijn ze er in allerlei grafische printjes en talrijke kleuren. Kaarsen op tafel zijn nog steeds heel sfeervol, maar de fakkels zijn super hip en handig! Als het donker wordt, heb je op deze manier licht ‘en sfeer in de tuin. En heb je geen tuin, dan steek je ze gewoon in een pot met aarde.

Om het helemaal af te maken neem je lekkere kleden mee naar buiten. Dan kun je net iets langer van de buitenlucht genieten! Heb je de kleden van Hubsch weleens gezien? Echte blikvangers en heerlijk warm!

Lekker naar buiten dus!

Tip: Drink je - net als ik - graag water? Met een blaadje munt en/of citroen geef je er een eigen twist aan. Schenk het in een mooi glas, zoals bijvoorbeeld het waterglas van Bloomingville. De fraaie geribbelde vorm zorgt ervoor dat het prettig in de hand ligt. Maar ook de glazen en het bijpassende karaf van Broste staan prachtig op jouw tuintafel!

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden*

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »