NINA . 31 Juli 2019 . 0 comments

Op vakantie in eigen tuin

Dit jaar ben ik één van de personen die in de zomermaanden gewoon doorwerkt. Terwijl anderen in juli en augustus richting het zuiden (of noorden) trekken, ben ik in Nederland te vinden. Op kantoor welteverstaan. Nou, écht zielig ben ik niet hoor; ik heb mijn vakantie iets naar voren verschoven. In de maand juni is het tenslotte een stuk goedkoper, minder druk en minstens net zo leuk op Kreta als nu ;-)

Maar toch: hoogzomer ben ik in Nederland. En hoewel ik aan het werk ben, doe ik er alles aan om de ‘vakantie-vibe’ ook hier nog door te voeren. Heel lastig is dat niet, we hebben tenslotte bizar warme dagen gehad! Heb ik ook nog eens de mazzel dat ik na het werk binnen 10 minuten thuis ben (te voet!). Dat betekent: snel de tuin in en nog even genieten van de laatste zonnestralen!

Een gezellige tuin

Wat de vakantie-vibe helemaal compleet zou maken, is een gezellige tuin. Zo eentje waar je écht uren in kunt spenderen, zonder je te irriteren aan het vele onkruid, de rondspringende kikkers of de terrastegels die omhoog komen door de wortels van de boom (die overigens ook hoog nodig gesnoeid moet worden…). En wat betreft meubilair: een loungestoel en picknicktafel heb ik wel staan, maar daar houdt het ook mee op. Mijn vriend en ik hebben ons voorgenomen om de tuin in het voorjaar van 2020 écht aan te pakken. Meer gras, minder steen en oh ja; die vijver gaat er hoe dan ook uit!

Tuininrichting

Naast de ‘standaard’ dingen waar je je in verdiept als je met de tuin bezig gaat (hoeveelheid gras, tegelkeuze etc.), moet je ook de accessoires niet vergeten. Hóe ga je de tuin inrichten? Natuurlijk doe ik volop inspiratie op bij IPPYS. Van rustieke tuinfakkels van By Kimmi die je in het gras kunt prikken en wel 9 uur (!) branden tot het bamboe windlicht van Bloomingville en de toffe rotan stoelen van Hübsch die je helemaal op kunt fleuren met fel gekleurde kussens… Er zijn zoveel leuke ideeën!

Vorig jaar schreef Jenny van Huisgeluk een gastblog voor ons; ‘Een Scandinavische tuin in 4 stappen’. Ook die inspirerende tekst heeft een grote rol gespeeld in mijn keuze. Wat het wordt? Veel rotan, mooie sfeerverlichting, comfortabele meubels, een gezellige vuurplek en een lekker zwembad! Als dit lukt, geloof ik dat ik volgend jaar weer in juni de koffers pak, om daarna verder te genieten van de vakantie in mijn eigen tuin…

Foto: Huisgeluk

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden*

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »