SANNE . 02 Juli 2018 . 0 comments

Opgeruimd staat netjes

Als je thuiskomt van je werk is het prettig dat je huis is opgeruimd. Mee eens… alleen lukt het niet altijd. Ook al neem ik me steeds voor om alles netjes op te ruimen. De praktijk is toch anders. Door tijdgebrek of het gebrek aan een logisch systeem. En wat is rommel en wat is acceptabel?

Ik verbaas me altijd wanneer ik op visite kom bij mensen, waarvan je niet merkt dat er kinderen wonen. Geen speelgoed in zicht en ook geen spoor van stapels kleurplaten of werkjes van school. Een mooie rustige woonkamer blijft over… hoe doen ze dat toch? Bij ons is dat wel anders. Ik sta geregeld op een legoblokje, moet een stapel papier opzij leggen om tafel te dekken en ook lijkt onze zithoek soms te zijn overgenomen door de poppen.

Eerlijk is eerlijk, dat vind ik best gezellig. Maar er zijn natuurlijk grenzen. De kinderen spelen graag en veel en hebben geen idee van alle ruimte die ze in beslag nemen. Daar moeten we ze een beetje bij helpen. Ze hebben bakken voor speelgoed - per soort. Tenminste, dat is de bedoeling. En er zijn nog kasten waar we gezamenlijke spelletjes en knutselspullen in opbergen. In theorie werkt het…

Daarnaast kunnen we er zelf ook wat van: paperassen liggen her en der en schoenen in de gang…tja, die mogen ook wat vaker opgeruimd. Lekker huiselijk denk ik dan, maar soms wordt huiselijk chaotisch. Dan is het tijd om weer wat overzicht aan te brengen. Daarom ben ik zo gek op opbergers. Gelukkig zijn ze er in alle soorten en maten en niet meer zo saai als vroeger. Voor speelgoed zijn er leuke bakken en manden, al dan niet van hout. Staat ook superleuk in de kamer. Papier en ander spul bergen we op in kasten en lades, met of zonder deurtjes. En werkjes, foto’s en ander meegenomen spul prikken we op een prikbord of tegenwoordig zijn er ook toffe memoborden in allerlei materialen.

En soms, gooien we gewoon iets weg. Want, opgeruimd staat netjes!

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden*

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »