DORIEN . 15 April 2021 . 0 comments

Recept frisse zomercake met aardbei

Er gaat niks boven een verse cake uit de oven. Vaak is je baksel al op, voor het überhaupt is afgekoeld. Maar dit recept is het wachten waard! Pimp je cake met heerlijke zomerse aardbeien roomvulling en vers fruit voor een feestelijk genietmomentje. Serveer op Rice servies en je zomergevoel is compleet!

Ingrediënten:

- 1 x cake mix
- 250 ml slagroom
- 250 gr mascarpone
- 4 eetlepels Aardbeienjam
- 100 gr frambozen
- 200 gr aardbeien
- Verse munt om te garneren

 

Bereiding:
- Bereid de cake zoals aangegeven op de verpakking. Laat de cake circa 15 min afkoelen. Snijd de cake horizontaal doormidden met een broodmes. Klop de slagroom, voeg de mascarpone en jam toe en mix tot een stevige massa.

- Beleg de onderste helft van de cake met plakjes aardbei. Besmeer deze met een flinke laag van de aardbeienroom. Leg de bovenzijde erop en besmeer ook deze met de room. Verdeel de rest van de aardbeien en frambozen erover. Garneer eventueel met wat verse munt.

 

Bewaar tips:
Zet een cake nooit in de koelkast. Door de lage temperatuur droogt de taart snel uit. Bewaar je cake op het aanrecht. Strak verwikkeld in vershoudfolie of in een afsluitbare opbergdoos houdt hij het hier één week vol.

Uitzondering:
In het geval dat je cake vers fruit of slagroom bevat, is de koelkast wel de beste keuze. Deze ingrediënten bederven on gekoeld namelijk een stuk sneller. Wel belangrijk om de cake goed in te pakken en deze een uurtje voor het eten eruit te halen. Knalt je broek open en kun je echt niet meer, dan kun je de cake altijd nog invriezen. Ook hierbij geld dat de cake goed ingepakt moet zijn. Wanneer er geen vocht of lucht bij kan, blijft hij hier maar liefst drie maanden goed. Als hij dan nog niet opgegeten is...

Eet smakelijk!

 

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden*

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »