THIRZA KLUEN . 18 Oktober 2019 . 0 comments

Spelen met licht

Persoonlijk heb ik weinig last van seizoenswissels. Last, in de zin van dat het vallen van de bladeren effect heeft op mijn gemoedstoestand. Of dat ik minder Vitamine D ervaar door minder zon. Juist doordat er in ons gezin veel buiten wordt gesport, sta ik geregeld langs de lijn (weliswaar weggedoken in mijn winterbontje) en adem ik diep de buitenlucht in.

Heerlijk! En eigenlijk geniet ik altijd volop van de herfst. Voordat de blaadjes gaan vallen kleuren de bomen van groen, naar prachtig diep rood, naar geel en uiteindelijk bruin. Wat een kleurenpracht! En dan toch, wanneer de klok weer is verzet, is het vooral erg donker buiten. Al in de namiddag moeten binnen de lampen aan, anders kunnen we aan de keukentafel niet zien wat er nu weer op het bord ligt. De luxaflex op standje ‘kier’, dus lekker knus begint de avond. 

Wanneer de kinderen op bed liggen steek ik graag een kaarsje aan. Ik heb een aantal verschillende waxinehouders die ik af en toe verwissel van plek. Mijn gouden standaard van Bloomingville verdient een mooie kaars. Nu staat er een printje op met kleine hartjes, maar persoonlijk vind ik alle kaarsen van By Kimmi erg mooi. En binnenkort komen de kerstprintjes in de shop! O.a. gouden rendieren, zwarte kerstboompjes en skiënde poppetjes… té leuk! 

Eerlijk gezegd ben ik verder niet zo goed met licht. Ik heb een broertje dood aan een échte leeslamp. Zo’n stalamp met een dimmer voor naar het plafond en het tweede lampje om een beter zicht te hebben. Jak, dat komt er bij mij niet in! Liever een paar mooie eyecatchers voor de sfeer. Lezen kan overigens ook aan de keukentafel of in bed. 

Een goede tip (en dat geldt ook voor mezelf) is het maken van een lichtplan met een goede interieurstylist. Bij IPPYS werken we met verschillende stylistes, onder andere met Villa Meliefste. Zij maakt een inventarisatie wat passend is bij jouw stijl en wensen en komt met specifieke oplossingen geschikt voor jouw woning. Ideaal toch? Ieder z’n vakgebied hoor!

Heb je inspiratie nodig voor een mooie lamp, bekijk onze pagina met verlichting eens. Ben je op zoek naar net een andere kleur of iets specifieks? Schroom niet om te bellen of te mailen. Dan gaan we voor je op zoek!

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden*

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »