STYLISTE CORRIE (VILLA MELIEFSTE) . 28 Februari 2020 . 0 comments

Styling the look: Wild Minimalism

Een minimalistisch interieur dan denk je vaak aan zo weinig mogelijk meubels en accessoires en een (bijna) leeg wit huis. Dat klinkt misschien wat saai en koel maar een minimalistisch interieur hoeft dat helemaal niet te zijn!

Eenvoud en functie
Het minimalistisch interieur van nu is veel meer een lifestyle geworden. Deze interieurtrend is een reactie op de hoeveelheid producten om ons heen. We hebben behoefte aan overzicht en eenvoud, functionaliteit en zingeving.

We kennen allemaal het begrip sparkle of joy. En we zijn allemaal al een keer door onze boekenkasten, kledingkasten en potjes en vaasjes voorraad heengegaan met Marie Kondo als richtlijn.

Duurzaamheid
Het hergebruik van materialen, nieuwe innovaties van recycling en duurzaam produceren zijn belangrijke aspecten geworden in het interieur. In 2019 werd er voor het eerst een duurzame versie van de woonbeurs georganiseerd!

Een minimalistisch interieur is helemaal een van de trends voor de inrichting van je huis! Maar hoe ziet een minimalistisch interieur er nu uit? Breng orde en rust aan in je leefruimte en je verandert ook je leven, belooft Marie Kondo. Rust in je huis geeft rust in je hoofd; je ruimt niet alleen je huis op maar ook je innerlijke zelf. Je behoudt alleen die spullen die je plezier geven.

Maakbaarheid en imperfectie
De nadruk ligt binnen deze minimalistische interieurtrend op de maakbaarheid en imperfectie. Handgemaakt aardewerk waarvan elk bordje of kommetje net even anders is. Ruwe en onbewerkte producten in je interieur. Het ruwe van betonnen muren, een doorleefde werkbank als eyecatcher in je interieur. Maar ook accessoires met eenvoudige vormgeving en in rustige kleuren passen binnen deze trend.

Dus geen overbodige spullen en decoratief materiaal in je huis. Maar meubels en accessoires die echt een functie hebben en die je met zorg uitkiest. Kleuren die in deze woontrend passen zijn rustige tinten. Wit, grijstinten en moddertinten.

Neutrale kleuren
Ik maakte een moodboard en een kleur en materialenbord passend bij de minimalistische interieurstijl.

Van Vestingh paint putte ik inspiratie uit hun prachtige kleurenwaaier de neutral kleurenkaart. Met allemaal zand, wit en grijstinten. 

Natuurlijk kan je nog steeds heerlijk shoppen om je huis in deze stijl in te richten. Kies hier bewust en voor eenvoud.

Uit de shop van IPPYS woondeco past het aardewerken servies van Broste Copenhagen hier heel goed bij. Elk item is uniek en met de handgemaakt. Imperfectie en oneffenheden komen hierin terug.

De houten bijzettafels Nila set van Woood zijn eenvoudig van uitstraling en makkelijk overal bij te plaatsen.

Zet je huis niet te vol en zorg voor mooie bijzondere objecten. Kies voor een mooie vaas zoals de glazen vaas Baudier van Broste als echte eyecatcher in je interieur.

Beter even wachten (en sparen) voor mooie spullen dan kiezen voor snelle en tijdelijke oplossingen!

Groet, Corrie

www.villameliefste.nl

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden*

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »