SANNE . 06 Maart 2019 . 0 comments

Veel

Soms denk ik, wat hebben onze kinderen toch veel. Veel spullen. Veel kleren. Veel zooi. Maar tegelijkertijd denk ik ook, daar kunnen ze helemaal niets aan doen. In ons geval: een gezin van vier meiden, is zo’n beetje alles met factor 4.

Nou heeft de jongste nog weinig te vertellen (en wordt regelmatig overgeslagen met cadeautjes, want ze weet het toch nog niet), maar de anderen hebben een eigen smaak en mening. En terecht. Alleen dat zorgt dus wel voor veel…

Opbergen

Kleding doorgeven bijvoorbeeld. Dat lijkt leuk, als je immers toch vier meiden hebt. Maar dat kan lang niet met alle items. Want, of het is verwassen, of het is versleten (in ieder geval na nummer 3) of het staat gewoon echt niet. Gevolg: shoppen! Natuurlijk geen straf, maar dat betekent wel dat je ruimte nodig hebt om een en ander in op te bergen.

Iets voor jezelf

Datzelfde geldt voor spullen en speelgoed. Er wordt veel samen gespeeld, dat wel, maar dan wil toch iedereen wel graag ‘eigen’ speelgoed claimen. Al wordt er vanwege leeftijd en interesse het een en ander doorgegeven, toch wordt de verzameling niet kleiner. En ze krijgen ook nog het nodige om hun huidige collectie aan te vullen. Kortom… aan speelgoed en ander vermaak geen gebrek.

En dat is niet alleen in hun kamer. Vader struikelt geregeld over een legoblokje of playmobil autootje en ik doe iedere dag een ronde door het huis om de rondslingerende kledingstukken te verzamelen en weer naar de plaats van bestemming te brengen. In een poging het huis ‘opgeruimd te houden’. Want dat is dan wel een uitdaging. En als je het voor je gevoel netjes (oftewel toonbaar) hebt, dan komen ze uit school met minimaal 5 A4tjes per persoon (tekeningen, brieven, knutsels) die over het aanrecht worden uitgestort. De mooiste bewaren we natuurlijk, maar soms gaat het rechtstreeks naar de papierbak (sorry!). De jongste doet hier gelukkig nog niet aan mee, die zit nog in de fase dat papier in haar beleving eetbaar is. Als zij thuiskomt heb je vooral veel vuile was. Dan is het toch wel handig dat je veel kleding hebt!

KidsDepot heeft superleuke kinderkameraccessoires. Bij ons gebruiken ze de metalen opbergbakken voor papier en knutselspullen. En manden in allerlei vormen zijn bij uitstek geschikt voor het opbergen van poppen en ander speelgoed. Bloomingville heeft een toffe tipi tent voor eindeloos speelplezier en RICE DK heeft supervrolijk en praktisch kinderservies. Broodtrommels bijvoorbeeld, daar kun je er nooit genoeg van hebben. En stapelbare (heel praktisch) bekers in allerlei prints. De tasjes van REX Londen zijn perfect voor de lunch, maar ook voor haarelastiekjes of lego bijvoorbeeld. En de grote shoppers van dit fijne merk zijn super handig voor het opbergen van beddengoed en (te kleine) kleding.

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden*

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »