JEDIDJAH . 22 November 2019 . 0 comments

Zou hij pepernoten krijgen?

Sinterklaas is weer in het land! Afgelopen zaterdag stond ik met mijn zoontje bij de kade te wachten tot de stoomboot met Sint en Pieten weer aanmeerde. De stralende ogen van m'n kleuter bij het zien van al die bonte kleuren op het dek... Vol verwachting! "Zou ik ook pepernoten krijgen van Piet?".

En natuurlijk kreeg hij zijn pepernoten! De pieten waren gul dit jaar en zijn groene pietenmuts was binnen no time gevuld met pepernoten en suikergoed. Daarna samen met zijn vriendje nog even op de foto met Piet en gelukkig viel het weer ook best mee. Toch fietsten we na de intocht met koude handen en rode neuzen terug naar huis. De hoogste tijd voor een kop warme chocolademelk!

En ondanks dat er al best wat pepernoten mysterieus waren verdwenen (lees: in een kleutermondje waren gegaan), hadden we bij thuiskomst nog een hele voorraad. Het leek me niet zo’n goed idee om die nou óók nog allemaal meteen op te eten; dus het restant ging de voorraadpot in.

Deze week kregen we bij IPPYS daarover een slimme vraag in de mail. Een vrouw was op zoek naar een mooie glazen voorraadpot voor de pepernoten. En dan wel eentje die ze ook echt vers houdt. Ze mailde ons of de glazen potten van Hübsch uit onze webshop echt goed luchtdicht zijn. En dat klopt; luchtdicht zijn ze zeker! En ook nog eens stylish verantwoord in de keuken. Dus, een goede tip voor lekker verse pepernoten: deze voorraadpotten van Hübsch.

Weer even terug naar het grote sinterklaasfeest van mijn zoontje. Nu was Sinterklaas in het land en ’s avonds mocht hij uiteraard zijn schoen zetten. Hij was helemaal gelukkig toen Piet er ’s nachts een echte spiderman in had gedaan! Met natuurlijk weer een handje pepernoten. Wat een mazzel zeg! En binnenkort ook nog de pakjesavond (die wij overigens ’s middags vieren want dat komt Sinterklaas net even wat beter uit…). En dan hebben papa en mama ook eindelijk geluk. Want alleen cadeautjes voor de kinderen doen we natuurlijk niet. Ook de grote mensen mogen hun verlanglijstje bij Sint opgeven.

Hoe vieren jullie Sinterklaas dit jaar? Heb jij al een verlanglijstje klaar? Check anders onze website met cadeautips nog even voor wat extra inspiratie. Ook handig als je als hulpsinterklaas iets moet vinden voor iemand anders!

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden*

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »